Escalop de porc cu ciuperci

de DIANA B in Porc, 6 Noi 2011 | 2577 vizualizari

 

Am gresit cu porcul asta , dar mi-a fost adus un cotlet dezosat , AUR si alta nu . Chef de facut foc afara n-aveam , asa ca l-am transat ptr snitele , dar erau mult prea multe , asa c-a iesit si-un escalop , doar e cam acelasi lucru .

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de cotlet
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cutii cu ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • 200 ml vin  
  • sare
  • piper
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza , se pipereaza si se lasa la aromat cateva minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderanta si se aromatizeaza cu usturoiul feliat , doar un minut , dupa care se inlatura ; in acest timp tragem o tavaleala cotletului prin faina , dupa care-l prajim pe ambele parti . Cand am terminat operatiunea (carnea o vom pastra la cald), pregatim o cratita mai adanca , adaugam uleiul strecurat de spuma formata si de resturile de faina si dam la calit ciupercile (eu am folosit asa multe , ptr ca si carnea era multa si ma gandeam sa nu-i fac nici un fel de garnitura) . Se sareaza si se pipereaza , se calesc si acestea ptr 10-15 minute . Adaugam carnea si vinul si un pic de apa , iar cand alcoolul s-a evaporat , adaugam sucul de rosii (eu am avut suc ramas de la gogosarii in sos tomat , aaaaaaaaaaa , am uitat sa postez si aceasta bunatate) . Lasam sa se formeze sosul acela delicios , dupa care oprim focul . Se poate servi cu diverse garnituri , eu am ales , fara ... c-am incercat niste galustele de cartofi by Miha , si ptr c-am adaugat nucsoara , nu mi-au placut , da' nici in poza nu le-am tras ...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

DIANA B 1

07.11.2011, 16:15

Motanel , ms , ms

DIANA B 1

07.11.2011, 16:16

Miha , daca as gati doar ce postez , am muri de foame . Aaaaaaaaaaaa , tu te-ai referit la postari

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:36

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci