Escalop de porc cu ciuperci

de DIANA B in Porc, 6 Noi 2011 | 4467 vizualizari

 

Am gresit cu porcul asta , dar mi-a fost adus un cotlet dezosat , AUR si alta nu . Chef de facut foc afara n-aveam , asa ca l-am transat ptr snitele , dar erau mult prea multe , asa c-a iesit si-un escalop , doar e cam acelasi lucru .

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de cotlet
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cutii cu ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • 200 ml vin  
  • sare
  • piper
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza , se pipereaza si se lasa la aromat cateva minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderanta si se aromatizeaza cu usturoiul feliat , doar un minut , dupa care se inlatura ; in acest timp tragem o tavaleala cotletului prin faina , dupa care-l prajim pe ambele parti . Cand am terminat operatiunea (carnea o vom pastra la cald), pregatim o cratita mai adanca , adaugam uleiul strecurat de spuma formata si de resturile de faina si dam la calit ciupercile (eu am folosit asa multe , ptr ca si carnea era multa si ma gandeam sa nu-i fac nici un fel de garnitura) . Se sareaza si se pipereaza , se calesc si acestea ptr 10-15 minute . Adaugam carnea si vinul si un pic de apa , iar cand alcoolul s-a evaporat , adaugam sucul de rosii (eu am avut suc ramas de la gogosarii in sos tomat , aaaaaaaaaaa , am uitat sa postez si aceasta bunatate) . Lasam sa se formeze sosul acela delicios , dupa care oprim focul . Se poate servi cu diverse garnituri , eu am ales , fara ...  c-am incercat niste galustele de cartofi by Miha , si ptr c-am adaugat nucsoara , nu mi-au placut , da' nici in poza nu le-am tras ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

07.11.2011, 16:16

Miha , daca as gati doar ce postez , am muri de foame . Aaaaaaaaaaaa , tu te-ai referit la postari

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:36

bun

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci