Escalop de vitel cu ciuperci

de mihaelar63 in Vita, 2 Mai 2018 | 10847 vizualizari

 

  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'"escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr faina alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 borcan ciuperci champignon de Paris feliate
  • 1 lingura mare unt
  • 2 linguri coniac calitate
  • 4 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

  1. Carnea de vitel se feliaza.
  2. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele.
  3. Condimentati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul.
  5. Dati feliile de carne prin faina alba.
  6. Se scutura fiecare bucata de vitel de excesul de faina.
  7. Prajiti in tigaie pe ambele parti carnea.
  8. Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul verde tocat.
  9. Condimentati cu boia si nucsoara.
  10. Stingeti cu vin si coniac. Daca va pare sosul prea gros, adaugati putina apa.
  11. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute sub supraveghere.
  12. La sfarsit adaugati usturoi verde pentru prospetime.
  13. Serviti preparatul cald insotit de pireu de cartofi, mamaliguta etc.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ciuperci proaspete daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Beef stroganoff