Escalop de vitel cu ciuperci

de mihaelar63 in Vita, 2 Mai 2018 | 1983 vizualizari

 

  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'"escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr faina alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 borcan ciuperci champignon de Paris feliate
  • 1 lingura mare unt
  • 2 linguri coniac calitate
  • 4 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:


  1. Carnea de vitel se feliaza.

  2. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele.

  3. Condimentati carnea cu sare si piper.

  4. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul.

  5. Dati feliile de carne prin faina alba.

  6. Se scutura fiecare bucata de vitel de excesul de faina.

  7. Prajiti in tigaie pe ambele parti carnea.

  8. Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul verde tocat.

  9. Condimentati cu boia si nucsoara.

  10. Stingeti cu vin si coniac. Daca va pare sosul prea gros, adaugati putina apa.

  11. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute sub supraveghere.

  12. La sfarsit adaugati usturoi verde pentru prospetime.

  13. Serviti preparatul cald insotit de pireu de cartofi, mamaliguta etc.


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ciuperci proaspete daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

03.05.2018, 20:11

Rocsi , hai la mine si rezolvam problema

dantes 1

04.05.2018, 07:47

Bun!

elucubratiiculinare 1

06.05.2018, 08:09

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stroganoff