Esenta de vanilie facuta in casa

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 18 Mai 2010 | 6376 vizualizari

 

Cum eu incerc sa elimin cat mai mult din chimicalele din mancare, iar esentele sunt preponderent chimice, am facut esenta de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 pastai de vanilie (eu am gasit bio la plafar)
  • 1 cana de vodca (cea mai buna e Absolut pentru ca in timpul rafinarii nu sunt incluse derivate de origine animala)
  • un borcan cu capac etans
  • 3 luni de asteptat :D
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Esenta de vanilie facuta in casa:

Despica pastaile de vanilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune vodca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un dulap mai nefolosit, la intuneric. Lasa 3 luni la macerat. Din cand in cand agita amestecul.


Dupa 3 luni amestecul va avea o culoare de chihlimbar si aroma de vanilie. Strecoara esenta si peste pastaile ramase mai pune o tura de vodca. O sa vedem peste alte 3 luni daca si a2a tura e la fel de aromata ca prima.


Poti face si zahar vanilat, ca sa nu-l mai folosesti pe cel din comert care e aromat cu vanilina, un produs 100% chimic. E foarte usor. Cumperi o pastaie de vanilie, o tai bucati mici, o pui in zahar, amesteci bine si dupa 2-3 saptamani folosesti zaharul aromat. Completezi mereu cu zahar, astfel incat sa ai mereu borcanul plin.


sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Esenta de vanilie facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

19.05.2010, 19:37

mersi mult Brandu, cred ca gasesc daca chiar caut , pana acum nu m-am uitat special dupa asta si cred ca de aia nu am observat.O sa iau si eu !

elena1988 1

11.02.2011, 21:13

adry88 1

08.05.2011, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure