Evantai de mere calde

de nico15 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 3618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 50 g de cognac
  • 150 g vanilie inghetata / sau o crema formata din mascarpone amestecat cu zahar si fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de mere calde:

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt).  Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Restul de unt si zaharul se vor flamba cu cognac la foc moderat, se aseaza merele pe farfurie, inghetata(crema) in mijloc si am  folosit un décor din zahar topit(angel hair). Acesta trebuie facut inainte cu 2-3 minute de servirea preparatului daca se face mai devreme se lasa, trebuie de asemenea tinut la rece, dar nu in frigider

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de mere calde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

07.07.2012, 22:16

ce frumnos arata

MIUTA 1

08.07.2012, 00:34

Super Nico imi place

diaconta 1

15.09.2012, 19:46

La multi ani Nico !!!!! Aniversare frumoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate