Tort cu zmeura 1

de Lau in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 875 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 500 ml frisca
  • 300 g zmeura(congelata)
  • 3 linguri de zahar

DECOR

  • 1 plic de tort jelle rosu
  • 250 ml sirop de zmeura
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura 1:

BLAT-albusurile le mixam cu un praf de sare,

Galbenusurile le mixam cu zaharul,dupa care adaugam untul topit si racit si laptele.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao,dupa care adaugam peste galbenusuri,omogenizam si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care blatul il taiem in doua.

CREMA-Frisca o mixam bine pana se intareste.

Adaugam zaharul peste zmeura si lasam sa se scurga bine,dupa care o pisam si amestecam cu frisca.

Eu am incercat sa fac in forma de cizma dar nu mi-a iesit:)

Asezam prima foaie insiropam adaugam crema,a-2 foaie si decoram cu plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura 1" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

11.12.2012, 09:26

mihaelar63 1

10.01.2013, 16:34

Ce bunatate !!!

Lau 1

10.01.2013, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA