Tort cu zmeura 1

de Lau in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 2437 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 500 ml frisca
  • 300 g zmeura(congelata)
  • 3 linguri de zahar

DECOR

  • 1 plic de tort jelle rosu
  • 250 ml sirop de zmeura
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura 1:

BLAT-albusurile le mixam cu un praf de sare,

Galbenusurile le mixam cu zaharul,dupa care adaugam untul topit si racit si laptele.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao,dupa care adaugam peste galbenusuri,omogenizam si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care blatul il taiem in doua.

CREMA-Frisca o mixam bine pana se intareste.

Adaugam zaharul peste zmeura si lasam sa se scurga bine,dupa care o pisam si amestecam cu frisca.

Eu am incercat sa fac in forma de cizma dar nu mi-a iesit:)

Asezam prima foaie insiropam adaugam crema,a-2 foaie si decoram cu plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura 1" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu zmeura