Cornuleţe cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 4838 vizualizari

 

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 160 g nuca macinata
  • 1 ou +2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita scortisoara
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu nucă:

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.

Untul trebuie sa fie rece,din frigider.

Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.

La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie omogena.

Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti sa mai adaugam faina.

Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste cornulete tari,nicidecum fragede.

Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format cornuletele în forma de semiluna.

Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde  si de cât de mari le faceti.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.

Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.

Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate si nu cred ca dorim acest lucru.

Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.

Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.

Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de încântaţi ca si noi.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

delia64 1

15.12.2015, 21:57

MVMih 1

09.02.2016, 23:56

Ce cornulete nazdravane!!! Se "imbratiseaza" si in borcanel si peste borcanel si langa borcanel !!! Hm!? Ca sa vezi!? Se cred si ei la Bora Bora....cine stie!?!!!

diaconta 1

10.02.2016, 10:56

Asa e Mihule,se cam cer mancate cornuletele astea )))))))))) si sunt cam jucause

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite