Cornuleţe cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 2003 vizualizari

 

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 160 g nuca macinata
  • 1 ou +2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita scortisoara
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu nucă:

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.


Untul trebuie sa fie rece,din frigider.


Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.


La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.


Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie omogena.


Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti sa mai adaugam faina.


Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste cornulete tari,nicidecum fragede.


Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider pentru o ora.


Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format cornuletele în forma de semiluna.


Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.


Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde si de cât de mari le faceti.


Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.


Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.


Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.


Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate si nu cred ca dorim acest lucru.


Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.


Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.


Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de încântaţi ca si noi.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

15.12.2015, 21:57

MVMih 1

09.02.2016, 23:56

Ce cornulete nazdravane!!! Se "imbratiseaza" si in borcanel si peste borcanel si langa borcanel !!! Hm!? Ca sa vezi!? Se cred si ei la Bora Bora....cine stie!?!!!

diaconta 1

10.02.2016, 10:56

Asa e Mihule,se cam cer mancate cornuletele astea )))))))))) si sunt cam jucause

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy