Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 2397 vizualizari

 

By Laura (Lalaworld)!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina + 2 linguri
  • 4 oua
  • 200 g zahar + 2 lingurite
  • 100-200 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie (25 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 100 g unt
  • 40 g fulgi de cocos
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara

Sirop:

  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara:

Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.


Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.


Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.


Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.


Apoi incorporam treptat faina si sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.


Acoprim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald, timp de 1-2 ore.


In acest timp mixam untul cu zaharul pudra si scortisoara.


Nuca o amestecam cu zaharul.


Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 parti egale.


Din bucatile obtinute, intindem cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime.


Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt, jumatate din miezul de nuca si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.


Foaia se ruleaza strans, apoi se taie cu un cutit sau cu ajutorul unei ate in bucati de aproximativ 4 cm grosime.


Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 15 minute.


Dam apoi tava la cuptorul peincalzit, la foc mic si lasam pana se rumenesc usor deasupra, aproximativ 30-40 de minute.


Intre timp pregatim siropul: punem laptele intr-un ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Cu 10 minute inainte de a-i scoate, luam fiecare melcisor si il inmuim bine in siropul fierbinte.


Se pun din nou in tava si se mai dau 10 minute la cuptor.


Apoi se scot si se lasa la racit


Sunt foarte, foarte buni!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 00:20

Multumesc frumos! Sunt foarte buni, insiropati si foarte aromati!

Sidy 1

05.03.2013, 08:26

Dupa miros si aroma imbietoare, am venit

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 10:31

Sidy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca