Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 4417 vizualizari

 

By Laura (Lalaworld)!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina + 2 linguri
  • 4 oua
  • 200 g zahar + 2 lingurite
  • 100-200 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie (25 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 100 g unt
  • 40 g fulgi de cocos
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara

Sirop:

  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara:

Intr-un bol se dizolva drojdia si 2 lingurite de zahar in apa calduta, apoi se adauga 2 linguri de faina.

Omogenizam si lasam la dospit 15 minute.

Intre timp, luam un vas mai mare si punem in el laptele, zaharul si ouale.

Apoi adaugam drojdia dospita si omogenizam.

Apoi incorporam treptat faina si sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoprim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca la loc cald, timp de 1-2 ore.

In acest timp mixam untul cu zaharul pudra si scortisoara.

Nuca o amestecam cu zaharul.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 parti egale.

Din bucatile obtinute, intindem cate o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Peste foaie se intinde jumatate din compozitia de unt, jumatate din miezul de nuca si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.

Foaia se ruleaza strans, apoi se taie cu un cutit sau cu ajutorul unei ate in bucati de aproximativ 4 cm grosime.

Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 15 minute.

Dam apoi tava la cuptorul peincalzit, la foc mic si lasam pana se rumenesc usor deasupra, aproximativ 30-40 de minute.

Intre timp pregatim siropul: punem laptele intr-un ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Cu 10 minute inainte de a-i scoate, luam fiecare melcisor si il inmuim bine in siropul fierbinte.

Se pun din nou in tava si se mai dau 10 minute la cuptor.

Apoi se scot si se lasa la racit

Sunt foarte, foarte buni!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca, nuca de cocos si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 00:20

Multumesc frumos! Sunt foarte buni, insiropati si foarte aromati!

Sidy 1

05.03.2013, 08:26

Dupa miros si aroma imbietoare, am venit

Angelina_Elena 1

05.03.2013, 10:31

Sidy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melcisori fragezi cu nuca si cacao