Cozonac fara framantare

de -Miti- in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 4237 vizualizari

 

Vazut aici la Tab1ta si incercat in aceeasi zi :)
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-reteta-mea-nr-100-46561.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mici sau 2 oua mari
  • 25 g drojdie proaspata
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500-550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte (pentru deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Se lasa ingredientele la temperatura camerei.


Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.


Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.


Se amesteca cu lingura pana se obtine un aluat elastic.


Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent pana isi dubleaza volumul.


Preincalzim cuptorul.


Se ia aluatul si se imparte in doua. Daca alegeti sa puneti umplutura, acum se poate face. Eu am pus doar cateva nuci, am fost interesata de textura acestui cozonac.


Daca folositi umplutura se ruleaza, daca il lasati simplu, puteti sa il impletiti in doua sau in trei. Se pun in tava si se lasa 15-20 minute, inainte de a il introduce la cuptor.


Se amesteca cele 2-3 linguri de lapte cu galbenusul si se ung cozonacii. Se dau tavile la cuptor, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si scobitoarea iese curata.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Raluca57 1

24.11.2014, 07:53

Wow! Îmi dai curaj sa incerc si eu cozonac. Te rog sa ne spui cum este dupa câteva zile.

-Miti- 1

24.11.2014, 08:25

Raluca, nu a tinut cateva zile,s-a terminat instantaneu

Raluca57 1

24.11.2014, 08:45

Nu am nicio îndoială! Il voi încerca si eu, cu umplutura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă