Chec trufa de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 2536 vizualizari

 

Un desert delicios plin ochi de ciocolata, pufos de n-are aer, preparat pentru cafeaua de dimineata...cine vine?

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata 70 % cacao cu umplutura de trufe
  • 150 gr. zahar brun
  • 150 gr. faina
  • 6 linguri lapte rece
  • 6 oua
  • vanilie
  • o lingura de unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu umplutura de trufe
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • o lingurita unt
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec trufa de ciocolata:

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.


Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.


Peste galbenusuri am pus praful de sare si am adaugat treptat amestecul de ciocolata, apoi am amestecat pana la omogenizarea completa, am pus faina si praful de copt.


Albusurile le-am mixat impreuna cu zaharul brun si vanilia, ca pentru bezea( 5 minute).


Peste compozitia de ciocolata am adaugat jumatate din bezea si am mixat 30 de secunde, apoi am renuntat la mixer si am incorporat prin invaluire cu o paleta restul de spuma de albus.


In forma de chec tapetata cu hartie pergament am pus aluatul si am copt checul la 180 de grade timp de 45 de minute.


Cu zece minute inainte sa scot checul am preparat glazura:


Am pus pe foc mic, untul, frisca, vanilia si ciocolata pana ce s-au topit, am dat vasul deoparte si am amestecat bine.


Cand am scos checul de la cuptor am turnat deaspra glazura de ciocolata.


Checul l-am lasat la racit la temperatura camerei apoi l-am portionat.


Sa nu-l ratati, merita din plin atentie!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Catalina L 1

29.10.2016, 21:56

yammm f apetisant

RuxyRux 1

29.10.2016, 22:49

Multumesc scumpa mea Cata!

iri_iri 1

08.11.2016, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie