Clatite cu mere si scortisoara - de post

de Corinuta in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 5219 vizualizari

 

Niste clatite tare bune si aromate, avand in vedere ca sunt fara oua si lapte. Nu se compara cu pancakes-urile clasice, dar eu zic ca merita sa le incercati, mai ales daca postiti! Multumesc Rocsi scumpa de idee, eu am fost tare incantata de ele, unde mai pui ca pitica a cerut portie dubla :X:X

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 17-18 linguri faina
  • 2 mere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ligurita praf de copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si scortisoara - de post:

Se amesteca intr-un bol: apa minerala, sarea, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina treptat, scortisoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite.


Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi incingem o tigaie pe care o ungem cu putin ulei. Luam 3 linguri din compozitie si formam clatite potrivit de mari pe care le coacem la foc mediu pe ambele parti, pana se rumenesc.


Noi le-am servit cu un gem de afine si fructe de soc, merge grozav, dar puteti servi cu ce va place.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga in compozitie 2-3 linguri de migdale sau nuci macinate, eu nu am avut

2

in functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri, astfel incat aluatul sa aiba consisteta potrivita

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere si scortisoara - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Constelatialeu 1

04.04.2014, 19:13

Huoooooooooooooooooooo cu ceva dulceata langa..

Corinuta 1

04.04.2014, 19:18

Cleme e mai bun cu dulceata!

Micutza Luana 1

11.04.2014, 10:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris