Cornulete cu spuma de nuca

de adasev12 in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 10585 vizualizari

 

Dupa ce am citit si auzit o multitudine de retete pt cornulete cu nuca, am combinat eu cateva si am obtinut aceasta ....inventie-productie...nu stiu cum sa-i spun...e pt prima data cand fac cornulete cu nuca si totusi sa stiti ca au iesit bune...si nu ma laud...pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 200 ml unt ( sau margarina)
  • 150 gr nuca macinata
  • 3-4 lg zahar
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • coaja de portocala rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu spuma de nuca:

drojdia se inmoaie in lapte caldut si putin zahar. se lasa sa creasca putin. faina se amesteca cu untul moale, galbenusurile de ou si laptele ramas, apoi se adauga drojdia si coaja de lamaie si portocala , plus un praf de sare si restul de zahar. se framanta bine si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca.


in acest timp se pune la foc laptele si se fierbe cu nuca , zaharul vanilat si daca vreti mai dulce se mai adauga o lg de zahat( eu am pus). se alsa la racit si cand e rece se amesteca cu albusurile batute spuma.


se ia aluatul si se formeaza bilute mici care se ruleaza apoi cu sucitorul in forma ovala, se pune nuca la mijloc si se ruleaza , incovoindu-se marginile, sa iasa forma de cornulet. se pun in tava neunsa si se coc la 200 gr in cuptorul incins in prealabil. pana se rumenesc frumos.


se lasa sa se raceasca pe jumatate si apoi se dau prin zahar pudra( sa nu le dati fierbinti ca se topeste zaharul si se lipeste in exces )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu spuma de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (32)

adasev12 1

22.12.2010, 23:31

bine ionixule...ia iubita....

tanyapatap 1

23.12.2010, 23:00

elena1988 1

12.01.2011, 14:19

iau si eu un cornulet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea