Evantai de vinete in sos de rosii

de MotanLaOale in Mancaruri de legume, 29 Sep 2011 | 3366 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alice dar am uitat sa pun unde trebuia unele ingrediente si a iesit putin altceva dar foarte, foarte bun. O bunaciune!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 150g bacon feliat
  • 150g cascaval
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 50ml ulei de masline
  • 2 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete in sos de rosii:

Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa.


Ceapa se curata si se taie felii subtiri.


De la feliile de bacon se scoate soriciul.


Cascavalul se taie felii subtiri.


Intre feliile de vanata se aseaza rondelele de ceapa, felii de cascaval si felii de bacon in orice ordine se doreste.


Se leaga vinetele cu ata de bucatarie sau sfoara subtire pentru a nu se desface la coacere.


Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in ea, se toarna peste ele ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.


Trebuind sa repar ce am uitat, (in reteta originala intre feliile de vinete trebuiau puse si felii de risii ceace eu am observat dupa ce vinetele mele erau in cuptor) omisiunea rosiilor, am taiat rosiile cubulete, le-am amestecat cu pasta de tomate, sare, piper.


Am scos tava dupa 50 minute, am turnat rosiile peste vinete si am introdus din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute.


Din cand in cand am pus cu lingura din sosul format pe vinete.


Deoarece nu am impanat vinetele cu usturoi ca in reteta originala (nu-mi place cum se face si arata usturoiul care se pune pentru impanat) am zdrobit cateii de usturoi cu putina sare pana au devenit pasta si i-am amestecat bine cu smantana.


Se scoate din cuptor si se scoate cu grije ata de legatura.


Se servesc cu smantana si cu verdeata presarata daca va place (mie nu).


Sunt nemaipamenit de bune.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

03.10.2011, 08:13

Multumesc

Ubulika 1

10.10.2011, 21:08

uai mamaaaa...ce as veni in vizita ))))

MotanLaOale 1

11.10.2011, 08:25

trebuie sa te grabesti pana mai sunt vinete sa mai fac o data ca tare bun a fost.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu vinete si dovlecei