Extract de vanilie

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 1873 vizualizari

 

In urma cu vreo doi sau trei ani,ne spunea Cristi,prietenul nostru bucataras,cat este de bun extractul de vanilie in comparatie cu esenta de vanilie cumparata din magazin,care este sintetica s.a.m.d. I-am zis ca la noi nu gasim si ne-a spus cat de simplu se prepara daca avem pastai de vanilie.Am gasit un site de unde puteam cumpara pastaile de vanilie.La inceput am folosit doar semintele la tot felul de dulciuri deoarece simteam ca nu am rabdare trei luni, sa astept pana era gata extractul.Pastaile din care scoteam semintele si le foloseam,le bagam intr-o cutie cu zahar si astfel mi-am pregatit si zahar vanilat,natural.Anul trecut,mi-am facut si extract de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 5 pastai de vanilie
  • 200 ml alcool de 30-40 grade
  • 3 luni de rabdare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Extract de vanilie:

Avem nevoie de 5 pastai de vanilie. Cu un cutit ascutit la varf,taiem pe lungime fiecare pastaie in parte.Cu varful cutitului alunecam usor de-a lungul pastaii si adunam semintele de vanilie.Le bagam in sticluta in care avem alcoolul.Eu am folosit vodka Stalinskaya dar merge si coniac,cred. Tot in aceeasi sticla bagam si pastaile din care am scos deja semintele. Pune dopul si depozitam sticla intr-un loc intunecos si rece.Din cand in cand mai agitam sticla. Dupa trei luni avem un minunat extract de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mena29 1

22.01.2014, 08:46

Da Rocsuc,la fel si eu.

mena29 1

22.01.2014, 08:47

Dragilor,chiar merita sa incercati!

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:46

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta cu branza proaspata