Faguri cu nuca

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 1605 vizualizari

 

Bucatarasi cand am ceva timp mai scriu cate o reteta care is facute cu ceva timp in urma si credeti-ma ca nu is putine !
Va urez o zi frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • un strop de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 litru lapte rece
  • 100 g nuca macinata
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • esenta de rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu nuca:

Umplutura pentru cojile de  faguri:

Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei linguri. Coacem cate 1 minut pe ambele parti.

Crema:

Folositi un tel! Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca putin. Acum punem esenta de rom si nuca.Mixam bine.

Umplem cojile de faguri cu cate o lingurita de crema rece si lipim cu alta coaja.

Sunt foarte pufosi si aromati!

 

TIPS-URI

1

Cine are forma de copt noua primele incercari de faguri sa le arunce ! Eu asa am procedat !

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

25.04.2015, 19:34

faine!

mirela0911 1

26.04.2015, 16:28

Rocsi 1

26.04.2015, 21:30

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu cremă de ciocolată