Falafel cu sos picant de roșii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 7105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 5 căței de usturoi,
  • o legătură de pătrunjel,
  • o legătură de coriandru,
  • 1 ardei mic iute,
  • 2 linguri făină,
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru,
  • sare,piper,
  • 1/2 litru ulei.

Sos:

  • 2 roșii,
  • 2 cătei de usturoi,
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu sos picant de roșii:

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate. Se pun la scurs. Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) toate ingredientele, mai puțin uleiul și amestecăm până obținem o pastă fină.  Cu mâna umedă formăm biluțe pe care le punem pe un platou. Ar trebui să iasă în jur de 25-30 biluțe, mai mult sau mai puțin în funcție de dimensiuni. Încălzim uleiul într-o crăticioară cu diametrul mai mic să fie ulei mai mult pe înălțime.   Când uleiul este destul de fierbinte, se pun la prăjit pentru aproximativ 2 minute sau până se rumenesc frumos.  Se scot pe un prosop de bucătărie să se elimine surplusul de grăsime.
Acum că bilele falafel sunt gata, să facem rapid și un sos picant pentru ele din 2 roșii, 2 căței de usturoi și un ardei iute. Se pun în blender după care se pun pe foc să dea în clocot. Servim cu lipie.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu sos picant de roșii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

simona72 1

01.05.2013, 23:37

Imi plac tare mult!!!! Si eu m-am gindit zilele astea la ele ca nu le-am mai facut demult!!!

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:57

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 17:46

Sigur voi pregati si eu asa ceva!Sa vad daca gasesc coriandru si seminte de coriandru... Am trecut-o la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Falafel de post