Brasovene cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 12 Mar 2010 | 3860 vizualizari

 

nu am cuvinte ,ceva foarte delicios................o reteta "furata" de la un restaurant din tg-mures in urma cu 7 ani

 

INGREDIENTE

  • clatite simple fara zahar 25 bucati
  • ciuperci 1 kg prospete
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 1-2 morcovi mici
  • 1 ardei rosu gras mai mic
  • ulei de masline 3-4 linguri+ulei pt prajit
  • pesmet
  • faina alba
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovene cu ciuperci-post:

Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc


Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul


Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana scade apa


Se umplu clatitele cu acesta compozitie (2-3 linguri) apoi se impatura ,gen sarmalute se da partea din stanga apoi din dreapta spre mijloc si apoi se relueaza cu grija sa nu se rupa


Dupa ce sau teminat toate clatitele de umplut se prajesc


Se face o compozitie din faina alba,apa minerala si putina sare(in varianta de post,altfel se poate face cu ou si faina) prin acesta compozitie se dau caltitele apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei foarte bine incins


Se servesc cu checiap si mujdei de ustruoi sau samantana(alioli)


SANT GROZAVE merita sa le incercati(eu le facem cu salam si cascava,dar in varinata de post am pus ciuperci)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovene cu ciuperci-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

rivka 1

13.03.2010, 19:46

haha nadina pana la urma te pun cu totul la favorite nu reteta cu reteta.

nadina73 1

13.03.2010, 23:53

hai ma rivka ma faci acuma

nadina73 1

13.03.2010, 23:55

rivka io incearcale cu piept de pui si barnza sau cascaval atunci ai sa vezi tu bunatate si mai pui si mujdei cu smantana deasupra............nici nu visezi asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok