Falafel de casa ( chiftele de naut )

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4063 vizualizari

 

Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci .
Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .

 

INGREDIENTE

  • 300 g naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 buc oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel de casa ( chiftele de naut ):

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .

   Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.

   Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .

   Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei

   Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .

   Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .

   Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .

   Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .

   Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .

TIPS-URI

1

Reteta preparata de mine este cu ou, dar se poate prepara foarte bine fara ou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de casa ( chiftele de naut )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

30.01.2018, 11:49

Bune!

Rocsi 1

31.01.2018, 19:45

Sunt foarte bune aceste chiftelute!

elucubratiiculinare 1

02.02.2018, 09:40

foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor