Falsă ciorbă de burtă

de Sidy in Ciorbe, 19 Feb 2012 | 4801 vizualizari

 

Multa lume nu agreaza ciorba de burta din cauza mirosului ei si pentru ca nu le place burta in ciorba, asa cum arata.
Dar aceasta ciorba preparata din ciuperci Pleurotus si legume o imita foarte bine, are aproape acelasi gust, dar scapati de miros.
Este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci Pleurotus
  • 2 buc gogosari murati
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 6-7 catei usturoi
  • 200 ml smantana grasa
  • 1-2 galbenusuri
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat
  • 70 ml zeama dupa ardeii iuti murati
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • frunze patrunjel verde(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falsă ciorbă de burtă:

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o lasam intreaga.

Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici

Gogosarii ii feliem subtire.

Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba).

In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam putin ulei.

Adaugam 3-4 l apa peste morcovul sotat, ceapa intreaga( pe care o vom arunca cand ciorba este gata) si asezonam.

Adaugam peste legume ciupercile si gogosarii taiati.

Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute pina sunt fierte ciupercile.

Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba, lasam sa dea doua clocote apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile le amestecam bine ci 3-4 linguri de smantana si 1-2 polonice de ciorba.Le adaugam la ciorba putin cate putin, invartind mereu in ciorba ca sa nu se "taie" ciorba.

Restul de smantana o amestecam cu zeama zcra de pe ardeii iuti murati, adaugam si aici putina ciorba fierbinte, apoi rasturnam peste ciorba.

Potrivim gustul ciorbei cu cele necesare si deasupra putem presara frunze de patrunjel tocate marunt.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Serviti ciorba fierbinte alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falsă ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

20.02.2012, 09:26

Senzationala!!!

Panacris 1

02.03.2012, 12:13

Delicioasa! Oare merge dreasa cu iaurt? Nu prea mai avem voi smantana

Sidy 1

02.03.2012, 14:39

panacris...incearca ! Nu are ce sa fie rau. Mult succes sa ai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai cu coaste afumate