Fantezie de toamna

de claudiaO in Prajituri, 5 Oct 2016 | 3141 vizualizari

 

Am numit-o asa  pentru ca are arome tomnatice. O prajitura pufoasa si comoda!

 

INGREDIENTE

  • 3 gutui
  • 3 mere
  • 2 pere
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 4 oua
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 plic praf de Copt
  • Putina coaja de lamaie
  • Un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de toamna:

Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom si scortisoara si cele 5 linguri de zahar. Punem si grisul si lasam deoparte pana facem aluatul.


Spaegem ouale intrun castron pests zahar. Frecam cu o linguri pana se albesc si devin spumoase. Punem untul topit si amestecam usor,apoi laptele. Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie ( CCA 1 lingurita) si amestecam din nou. Praful de Copt il amestecam cu faina si apoi o adaugam cate putina peste compozitia de ou.. Tapetam o tava ( 30/40) cu unt si faina si punem cam trei sferturi din compozitie. Asezam deasupra fructele calite apoi turnam si restul de aluat. Dam LA cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si innebunim de miros. Lasam sa se racesca, taiem patratele apoi pudram cu zahar farin. Si servim desigur :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.10.2016, 11:58

Mmm, exact pe placul meu!

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 22:03

Raluca57 1

16.10.2016, 23:51

Am incercat-o, este minunata! Ai mei au devorat-o. F f buna!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura condimentata