Farfalle cu fructe de mare

de Brindusa in Farfalle, 2 Feb 2010 | 6204 vizualizari

 

Sylvia, iti multumesc pentru sosul delicios de la aceste fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti, dezghetati si decorticati
  • 250 g inele de calamar, dezghetate
  • 5 catei de usturoi (mici), tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 lingura mare de smantana grasa (eu am folosit mascarpone)
  • 1 varf praf de chilli
  • 2 linguri ulei de masline
  • paste, pentru 3 persoane
  • un praf de sare
  • 1 legatura patrunjel, tocata mic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu fructe de mare:

Pune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle).


In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin. Adauga vinul si gateste calamarii inca 5 minute la foc mediu- mare. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte. Pune smantana si pastele fierte, chilli, amesteca bine si lasa 1 minut sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit trebuie sa rezulte un sos dens. Ia de pe foc si aduga patrunjelul.


Se servesc alaturi de un vin alb (asa a fost la noi)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:04

Wow ce bunatate, vreau si eu o portie mai este? Cred ca a iesit minunat cu mascarpone, eu mai adaug cateodata o lingurita de piure de telina, imi place combinatia. Felicitari pt reteta furculite si inca c care ma servesc

pisi 1

24.11.2010, 21:47

Panacris 1

09.02.2015, 13:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Farfale in sos, cu piept de pui crocant