Farfalle cu sos ragu

de madi_marin in Farfalle, 31 Ian 2014 | 5219 vizualizari

 

Mie sosul ăsta îmi place foarte tare. L-am folosit la lasagna, dar de data asta am ales niste farfalle sau fundiţe şi au ieşit foarte gustoase. Vă invit la masă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă suc de roşii concentrat
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 linguriţă de mustar cu vin şi coacăze (opţional - de la Cora)
  • farfalle
  • ulei
  • parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sos ragu:

Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul,  vinul, sare, piper şi cimbru. Se lasă să scadă puţin sosul şi să se întrepătrundă aromele. Când e gata se dă deoparte.

Pastele se fierb 10 minute în apă cu sare şi puţin ulei, după care se curg , dar nu foarte bine şi se amestecă cu sos.

Se serevesc cu parmezan ras presărat deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu sos ragu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

deyutzky 1

01.02.2014, 09:15

foarte bune!

Rocsi 1

01.02.2014, 20:11

Sunt super faine!

diaconta 1

01.02.2014, 23:07

si ce-mi plac "funditele" astea,le gasesc asa mai ...cochete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu pui, ciuperci si mascarpone