Farfalle cu sunca, in sos pesto

de RODIMUR in Farfalle, 17 Dec 2020 | 3044 vizualizari

 

Mai aveam puțin sos pesto într-un borcănel, așa că m-am gândit că aș putea prepara rapid un preparat bun atât la cină cât și la prânz. Zis și făcut, mai ales că ceea ce-mi mai trebuia, era la îndemână. Destul de repede, mâncarea preparată a fost gata, foarte gustoasă, sățioasă și pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de farfalle
  • 100 grame de șuncă
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie (medie)
  • 2-3 linguri de sos pesto
  • 3-4 linguri de smântână
  • 50 ml de supă concentrată de legume
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru decor:
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sunca, in sos pesto:

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se înmoaie puțin la foc mic, în uleiul de măsline în care s-a rumenit șunca.

Se adaugă sosul pesto în tigaie și după 2-3 minute, la foc mic, se adaugă și smântâna. Se omogenizează sosul obținut și se mai lasă la foc mic, încă 2-3 minute, amestecând întruna.

Pastele fierte se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg bine, după care se răstoarnă în bolul de servire.

Deasupra se toarnă sosul fierbinte, se condimentează cu: sare, piper și oregano, și se adaugă șunca rumenită. Se amestecă ușor pentru omogenizare, după care se decorează cu cașcaval răzuit în prealabil și cu frunze proaspete de busuioc.

Se servește cald, imediat după preparare.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și alt fel de paste, care vă plac.

2

Puteți adăuga șunca neprăjită, dacă doriți să aibă o consistență mai moale și nu crocantă.

3

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu aibă un gust amar, ci căliți-o doar puțin, până ce se înmoaie.

4

Puteți folosi și ceapă galbenă, dar aceasta roșie are un gust mai bun și nu este prea iute.

5

Nu țineți sosul mai mult pe foc, ca să nu scadă prea tare, să rămână suficient și să aibă o consistență plăcută.

6

Serviți mâncarea caldă, imediat după preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu sunca, in sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Farfalle la tigaie