Farfalle cu mazare in crema alba

de - Andreea - in Farfalle, 11 Apr 2018 | 3190 vizualizari

 

Ingrediente putine si 20 de minute...atit trebuie pentru un pranz delicios ! 

 

INGREDIENTE

  • 320 gr paste tip Farfalle
  • 200 gr mazare
  • 120 gr Grana Padano ( sau parmezan)
  • 30 gr unt
  • 1\2 ceapa mica
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu mazare in crema alba:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand.

Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. 

Cand tigaia s-a incins, punem untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam ceapa tocata foarte marunt si lasam sa se caleasca circa 1 minut. 

Adaugam apoi mazarea ( eu am folosit congelata), 2 linguri cu apa, amestecam si lasam la foc iute pentru aproximativ 2 minute.

Adaugam apoi branza data prin razatoare, nucsoara si putin piper dupa gust. Amestecam in continuu pana ce branza s-a topit. Daca este necesar, adaugam 1-2 linguri cu apa astfel incat sa obtinem o crema. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu mazare. Lasam la foc iute pentru 1 minut, amestecand in continuu.

Se servesc imediat ! 

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Bineinteles, tipul de paste folosit poate fi ales in functie de preferintele fiecaruia !

2

Mazarea poate fi inlocuita cu dovlecei taiati cuburi mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu mazare in crema alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu bacon si mazare