Farfalle cu ton

de adasev12 in Farfalle, 31 Mai 2012 | 7453 vizualizari

 

super bune si usoare

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste farfale
  • 160 g ton in ulei de masline
  • jumatate de ceapa mai mica
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg pasta de rosii
  • 3 rosii din conserva
  • busuioc verde
  • sare, piper, oregano uscat, mix de usturoi cu peperoncino
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu ton:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute.


Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde maruntit si o cescuta de apa si se lasa vreo 10 minute sa fiarba domolit. Se adauga apoi tonul cu ulei cu tot si se marunteste, se amesteca bine, apoi se pune pasta de rosii si dupa caz inca putintica apa, cat sa fie destul sos. Se taie rosiile marunt si se adauga la ton, apoi se sareaza, pipereaza, se pune si oregano si, pentru un gust mai picant, putin peperoncino cu usturoi. Se lasa sa mai fiarba vreo 5 minute.


Se scurg pastele bine si se adauga peste ton, se pune si o mana de patrunjel verde tocat si se amesteca bine. Se servesc imediat, cat sunt calde, cu un pic de adaos de patrunjel deasupra .


Pofta buna!


Daca le serviti seara, merge si un vin alb, demisec. Sau merge si la amiaza?????

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adasev12 1

01.06.2012, 16:36

delicios flavours, gatitcu spor, timea...va multumesc

ArianaBala 1

03.06.2012, 10:16

Ce-mi mai plac si mie pastele cu ton... Si-mi mai plac si borcanelele tale cu condimente

adasev12 1

03.06.2012, 14:54

ariana, ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton