Farfalle cu ton

de adasev12 in Farfalle, 31 Mai 2012 | 8530 vizualizari

 

super bune si usoare

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste farfale
  • 160 g ton in ulei de masline
  • jumatate de ceapa mai mica
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lg pasta de rosii
  • 3 rosii din conserva
  • busuioc verde
  • sare, piper, oregano uscat, mix de usturoi cu peperoncino
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu ton:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute.


Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde maruntit si o cescuta de apa si se lasa vreo 10 minute sa fiarba domolit. Se adauga apoi tonul cu ulei cu tot si se marunteste, se amesteca bine, apoi se pune pasta de rosii si dupa caz inca putintica apa, cat sa fie destul sos. Se taie rosiile marunt si se adauga la ton, apoi se sareaza, pipereaza, se pune si oregano si, pentru un gust mai picant, putin peperoncino cu usturoi. Se lasa sa mai fiarba vreo 5 minute.


Se scurg pastele bine si se adauga peste ton, se pune si o mana de patrunjel verde tocat si se amesteca bine. Se servesc imediat, cat sunt calde, cu un pic de adaos de patrunjel deasupra .


Pofta buna!


Daca le serviti seara, merge si un vin alb, demisec. Sau merge si la amiaza?????

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adasev12 1

01.06.2012, 16:36

delicios flavours, gatitcu spor, timea...va multumesc

ArianaBala 1

03.06.2012, 10:16

Ce-mi mai plac si mie pastele cu ton... Si-mi mai plac si borcanelele tale cu condimente

adasev12 1

03.06.2012, 14:54

ariana, ma bucur

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton