Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 13 Feb 2020 | 1846 vizualizari

 

Într-una din zilele trecute am văzut la un supermarket fel de fel de specialități din carne, printre care și acești cârnați chorizo, care mi-au plăcut imediat, după aspectul lor. Așa că deși erau foarte scumpi, am cumpărat câțiva, ca să-i asociez cu fasolea albă preferată, din care mai aveam acasă. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și sățioasă...

 

INGREDIENTE

  • 700 grame de fasole albă uscată
  • 160 grame de mini cârnați chorizo
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo:

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.

După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două ori la rând, cu apă fierbinte.

În timp ce fasolea fierbe, se pregătesc celelalte ingrediente.

Se prăjesc ușor cârnații, în cratița în care se va face mâncarea, la foc mic și în ulei suficient.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește, în cratița cu cârnații.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie mărunt și se călesc, cu ceapa și cârnații, la foc mic.

Se spală roșiile, li se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc cu: ceapa, ardeii și cârnații.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se călesc, la foc mic, cu celelalte legume și cârnații. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă 500 ml de apă și se lasă mâncarea la fiert, la foc mic, până ce se pătrund toate ingredientele, iar fasolea este gata.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

După ce fasolea a fost fiartă, în două ape (neapărat fierbinți, ca să nu se întărească), se strecoară și se adaugă în cratița cu legumele și cârnații. Se adaugă apă fierbinte, dacă mai este nevoie și se mai lasă mâncarea la fiert, timp de 10 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și mărar și se oprește focul de la aragaz.

Mâncarea se servește cu murături asortate.

 

TIPS-URI

1

Fasolea trebuie pusă la înmuiat, cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă mâncarea trebuie preparată în aceeași zi, fasolea trebuie înmuiată timp de 3 ore cu apă clocotită și cu capacul pus pe oală. După 3 ore, apa îngălbenită se strecoară, iar fasolea se va fierbe neapărat cu apă fierbinte (ca să nu se întărească), de două ori.

2

Legumele trebuie călite separat la foc mic, în ulei suficient, după care se adaugă apă caldă, ca să fiarbă la foc mic și să se pătrundă.

3

Fasolea fiartă se adaugă în cratița cu legumele călite și fierte în prealabil.

4

Condimentele se adaugă la sfârșitul preparării, după gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

14.02.2020, 08:53

Mulțumesc frumos, Dantes!

Panacris 1

15.02.2020, 21:07

RODIMUR 1

15.02.2020, 22:34

Mulțumesc frumos, Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati