Fasole, banalitate cu gust

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 19 Noi 2019 | 1238 vizualizari

 

E simplu, ai pofte de chestii banale dar le dai gust, pentru ca inca mai gasesti in piata o ceapa verde, un ardei rosu, pipernicit ce-i drept, dar care are gust. Si uite asa ceva banal la indemana oricui se poate transforma in ceva delicios ce-ti incanta papilele.....

 

INGREDIENTE

  • cca 350 g fasole uscata (bob mic, delicat)
  • cca 100 g bacon home made (de la targul de bunatati)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 lingura de vegeta home made
  • sare, daca mai este nevoie
  • piper macinat
  • cca 30 ml ulei
  • cca 200 ml suc de rosii mai grosut ( adica l-am scazut un pic mai mult )
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole, banalitate cu gust:

Cand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de 2 ori apa si a treia oara lasam sa scada apa cat sa ramana de 2 degete acoperita fasolea. Separat taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete marunte, baconul tot in cubulete marunte, punem ulei in tigaie, punem totul laolalta, adaugam si vegeta si lasam sa se caleasca totul la foc mic, nu ne grabim ( graba strica treaba si ''fengsuiu'' ), adaugam 1-2 linguri de zeama din cratita cu fasole fiarta si apoi sucul de rosii si lasam cca 10 min  in tihna sa boloboroseasca si sa se imprieteneasca legumele cu baconul. Rasturnam continutul tigaii in cratita cu fasole fiarta si o lasam la foc mic cca 20 min, potrivim de sare, daca mai este nevoie, punem si-o ploaie de piper macinat si iute scoatem niste muraturi si savuram cu pofta ce-am poftit-o. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole, banalitate cu gust" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

20.11.2019, 08:03

bun tare

dantes 1

20.11.2019, 11:58

Gustoasa!

Rocsi 1

20.11.2019, 19:33

O fi o banalitate fasolea, dar mie imi place! Chiar si cea de post, fara carne!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu telemea la cuptor