Spanac japonez

de -Miti- in Mancaruri de legume, 8 Iun 2012 | 3069 vizualizari

 

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.



.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
  • 1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac japonez:

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.


Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.


Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac japonez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Miti- 1

09.06.2012, 10:35

diana,uite ca vreau si eu o data in viata sa pun o reteta cu titlu simplu si nu-mi iese)

Lau 1

09.06.2012, 15:18

interesant

Panacris 1

23.03.2013, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftone de dovlecei cu cascaval in cuptor