Spanac japonez

de -Miti- in Mancaruri de legume, 8 Iun 2012 | 2745 vizualizari

 

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.



.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
  • 1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac japonez:

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.

Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.

Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac japonez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

-Miti- 1

09.06.2012, 10:35

diana,uite ca vreau si eu o data in viata sa pun o reteta cu titlu simplu si nu-mi iese)

Lau 1

09.06.2012, 15:18

interesant

Panacris 1

23.03.2013, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!