Fasole batuta

de GeorgiaA in Mancaruri de post, 21 Mar 2014 | 3126 vizualizari

 

O reteta binevenita pentru post si nu numai, gandindu`ma ca astazi este vineri, poate va este pofta, de aceea va invit la masa. >:D<

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. fasole(din recolta proprie)
  • 4 cepe mici
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 linguri mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • pasta de tomate
  • 1 ceapa mare pentru calit
  • ulei de floarea soarelui pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele.

Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar amestecand bine.

Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.

Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se intrepatrunda.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta-0
Fasole batuta-1
Fasole batuta-2
Fasole batuta-3
Fasole batuta-4
Fasole batuta-5
Fasole batuta-6

COMENTARII (25)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

22.03.2014, 08:17

GeorgiaA

GeorgiaA 1

22.03.2014, 08:56

Multumesc!

mihaelam90

mihaelam90 1

22.03.2014, 09:54

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!