Fasole batuta

de GeorgiaA in Mancaruri de post, 21 Mar 2014 | 3252 vizualizari

 

O reteta binevenita pentru post si nu numai, gandindu`ma ca astazi este vineri, poate va este pofta, de aceea va invit la masa. >:D

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. fasole(din recolta proprie)
  • 4 cepe mici
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 linguri mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • pasta de tomate
  • 1 ceapa mare pentru calit
  • ulei de floarea soarelui pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele.


Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar amestecand bine.


Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.


Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se intrepatrunda.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Alexandra Burz 1

22.03.2014, 08:17

GeorgiaA 1

22.03.2014, 08:56

Multumesc!

mihaelam90 1

22.03.2014, 09:54

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cartofi si orez