Fasole bătută (frecată)

de ionix in Mancaruri de legume, 3 Noi 2010 | 8737 vizualizari

 

dedicatie pentru barbati... o mancare mult prea grasa... nu va las sa papati :))
eu ii zic iahnie... dar am vazut ca se spune corect "fasole batuta" :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea fiarta:
  • 300 g de fasole
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • Pentru sosul de pe fasole:
  • carnati semi-afumati
  • o ceapa
  • o lingura cu paste de tomate
  • 3 linguri cu ulei
  • o lingura cu apa
  • Pentru frecat fasolea:
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • doua cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută (frecată):

Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le aruncam. Dupa ce s-a racit, dam fasolea prin masina de tocat.

Frecam fasolea cu uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar apoi le adaugam peste fasolea frecata.

pregatim prajeala:

Punem uleiul la incins si prajim carnaciorii. Scoatem carnatii din tigaie, dupa ce s-au prajit. In uleiul in care am prajit carnatii, punem ceapa la calit. Cand incepe a deveni maronie adaugam pasta de tomate si o lingura cu apa. Lasam vreo 4-5 minute pana scade putin iar apoi punem sosul peste fasolea batuta. Asezam si carnaciorii si presaram patrunjel proaspat.

Se serveste rece pe paine.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

fasolea daca n-o fierbi la foc iute, risti sa ramai cu ea nefiarta... 

RETETA IN IMAGINI

Fasole bătută (frecată)-0
Fasole bătută (frecată)-1
Fasole bătută (frecată)-2
Fasole bătută (frecată)-3
Fasole bătută (frecată)-4
Fasole bătută (frecată)-5

COMENTARII (55)

ionix

ionix 1

07.11.2010, 21:45

@Onuta... multumesc frumos... iar eu nici nu am vrut sa postez reteta asta si uite c-am avut "succes" cu ea

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 20:17

adry88

adry88 1

29.05.2011, 13:31

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!