Fasole bătută (frecată)

de ionix in Mancaruri de legume, 3 Noi 2010 | 14391 vizualizari

 

dedicatie pentru barbati... o mancare mult prea grasa... nu va las sa papati :))
eu ii zic iahnie... dar am vazut ca se spune corect "fasole batuta" :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea fiarta:
  • 300 g de fasole
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • Pentru sosul de pe fasole:
  • carnati semi-afumati
  • o ceapa
  • o lingura cu paste de tomate
  • 3 linguri cu ulei
  • o lingura cu apa
  • Pentru frecat fasolea:
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • doua cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută (frecată):

Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le aruncam. Dupa ce s-a racit, dam fasolea prin masina de tocat.

Frecam fasolea cu uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar apoi le adaugam peste fasolea frecata.

pregatim prajeala:

Punem uleiul la incins si prajim carnaciorii. Scoatem carnatii din tigaie, dupa ce s-au prajit. In uleiul in care am prajit carnatii, punem ceapa la calit. Cand incepe a deveni maronie adaugam pasta de tomate si o lingura cu apa. Lasam vreo 4-5 minute pana scade putin iar apoi punem sosul peste fasolea batuta. Asezam si carnaciorii si presaram patrunjel proaspat.

Se serveste rece pe paine.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

fasolea daca n-o fierbi la foc iute, risti sa ramai cu ea nefiarta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută (frecată)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

ionix 1

07.11.2010, 21:45

@Onuta... multumesc frumos... iar eu nici nu am vrut sa postez reteta asta si uite c-am avut "succes" cu ea

elena1988 1

11.02.2011, 20:17

adry88 1

29.05.2011, 13:31

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati de casa