Fasole boabe cu ciolan

de Gicuta69 in Porc, 23 Iun 2015 | 3252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un ciolan afumat
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • 1 ardei rosu si verde
  • o frunza de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia iute
  • o legatura patrunjel si marar
  • Pentru prajeala:
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan:

Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte


A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori.


Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de dafin ,un praf de sare si legumele si fierbem 20-25 de minute. Scoatem ciolanul, si cand se racoreste alegem carnea de pe os, o taiem in bucati potrivite si o punem din nou in fasole.


Pentru "prajeala'': Ceapa se toaca marunt si se adauga in uleiul incins. Se lasa sa se inmoaie, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 7-8 minute. Se pune peste fasole si se fierb impreuna 5-10 minute. Se condinmenteaza cu sare si piper, cimbru si boiaua de ardei. Se inchide focul si se adauga patrunjelul si mararul tocat. Pofta mare!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

poa 1

23.06.2015, 21:40

Ce bine arata!

Andra_Constantinescu 1

26.06.2015, 22:28

Mi-ai facut pofta cu fasolica!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:59

Bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat