Fasole cu ciolan

de oanapl in Porc, 4 Dec 2017 | 298 vizualizari

 

reteta romaneasca
De ziua națională am pregătit o fasole cu ciolan, delicioasă, după o rețetă de pe blogul Savori urbane.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat cu os
  • 300 g fasole boabe uscată
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 50ml suc de roșii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).

Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și îl acoperi cu apă rece (să treacă cu 2 degete deasupra lui) și îl pui la foc iute la fiert. Eu am folosit oala sub presiune și l-am fiert 30 de minute. Dezosezi și tai carnea (cu șoric cu tot) în bucăți potrivite. Apa în care a fiert ciolanul o păstrezi.



Între timp, pui la fiert fasolea înmuiată. O lași să clocotească 10-15 minute și îi schimbi apa de 2 ori. O scurgi de apă, o clătești și o pui din nou la fiert în apă rece.


Pui din nou fasolea în oală și torni peste ea zeama caldă în care a fiert ciolanul. Nivelul de lichid e cu 1 deget deasupra fasolei.

Cureți și toci ceapa, cureți roșia de coajă și o tai cubulețe, iar morcovul curățat și spălat îl dai pe răzătoarea mică. Într-o tigaie călești ceapa, morcovul și roșia în 2 linguri de ulei, la foc mic. Presari și un pic de sare care să ajute la înmuierea lor. Adaugi sosul de roșii și 2 polonice de zeamă de la ciolan. Torni peste fasole sosul de legume cu rosii și amesteci, apoi adaugi și bucățile de ciolan fiert și dezosat. Adaugi condimentele (sare, piper, boia dulce, foaia de dafin) și lași să fiarbă la foc mic până când fasolea a devenit moale, păstoasă.


Servești fasolea cu ciolan cu murăturile preferate. Noi am servit-o cu gogoșari și conopidă și pâine proaspătă de casă.





 

TIPS-URI

1

Pont: o linguriță de bicarbonat de sodiu face minuni! Ea ajuta la gătirea celulozei din coaja boabelor de fasole și le înmoaie mai repede. Bicarbonatul se pune la primele 2 ture de fierbere, nu și la ultima.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

07.12.2017, 07:00

Foarte bună!

xana 1

08.12.2017, 14:28

noiinbucatarie 1

08.12.2017, 16:55

De cand n-am mai mancat,iar a ta arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat