Fasole cu ciolan afumat

de Dya Daniela Andrei in Porc, 15 Sep 2011 | 24869 vizualizari

 

Pur si simplu pentru ca mi s-a facut o pofta nebuna ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat,
  • 500 g fasole,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei capia,
  • 4-5 cepe,
  • 1 legatura de marar si patrunjel,
  • condimente in functie de gust: sare, piper, busuioc si tarhon,
  • 2 linguri cu sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem  si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa da in clocot de cateva ori, o schimbam cel putin o data,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte.

Punem ciolanul afumat sa fiarba impreuna cu fasolea, iar separat pregatim prajeala.

In prajeala adaugam morcovul si ardeiul capia, tocate sau feliate,  si, fierbem impreuna pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele  si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.

Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si lasam pe foc pana cand scade si are aspect "legat".

Presaram mararul si patrunjelul tacate marunt.

Eu am servit-o cu o salata de ardei copti!

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fasole cu ciolan afumat-0
Fasole cu ciolan afumat-1
Fasole cu ciolan afumat-2
Fasole cu ciolan afumat-3
Fasole cu ciolan afumat-4
Fasole cu ciolan afumat-5
Fasole cu ciolan afumat-6
Fasole cu ciolan afumat-7
Fasole cu ciolan afumat-8
Fasole cu ciolan afumat-9
Fasole cu ciolan afumat-10
Fasole cu ciolan afumat-11
Fasole cu ciolan afumat-12
Fasole cu ciolan afumat-13
Fasole cu ciolan afumat-14
Fasole cu ciolan afumat-15

COMENTARII (50)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

31.03.2015, 22:41

mihaelar63

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:13

Buun !!!!!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

15.02.2016, 15:43

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro