Tocana de primavara ploioasa

de Constelatialeu in Porc, 17 Mai 2019 | 2453 vizualizari

 

Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun niste rasaduri si sa-mi adun niste ceapa verde si usturoi verde numai bune pentru o delicioasa tocanita, patrunjel n-am mai apucat sa adun ca s-au infuriat niste nori si a inceput din nou ploaia .....gata cu gargara sa trecem la tocana ca ne este foame....

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg pulpa de porc ( cea mai buna leguma)
  • ceapa verde , sa fie sa se ajunga
  • usturoi verde, sa fie sa se ajunga
  • 2 cutii de 400 g rosii cubulete de la Sunfood ( in gradina nu se stie cand se vor face)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • fara patrunjel ( n-am mai apucat sa adun)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de primavara ploioasa:

Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa scriu cam ce-am prestat. Curatat si spalat ceapa si usturoiul, apoi le-am taiat marunt. Separat am taiat pulpa de porc in cubulete. Am pus la incins ulei in tuci si am pus la calit cubuletele de carne, am presarat un pic de sare si am calit cca 20 min pana  ce carnea si-a schimbat culoarea. Am scos carnea din tuci, am spalat tuciul si am pus ulei la incins si am calit cca 10 min ceapa si usturoiul. Am adaugat rosiile din conserva, am adaugat cca 200 ml apa si cubuletele de carne, potrivim de sare si piper si bagam tuciul la cuptor la foc mic cca 1 si 1/2 ore. Si cam asta-i tocanita de seara...noi seara chiar mancam bine.....am facut repede si-un piure si niste sfecla rosie si ne-am ospatat pe cinste. Daca vreti puteti sa aveti pofta sau sa treceti mai departe si mancati ce vreti voi......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de primavara ploioasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu omleta si legume