Fasole cu piept de porc impletit

de epurasha2bb in Porc, 12 Aug 2010 | 2681 vizualizari

 

din ciclul vechi da' bun

 

INGREDIENTE

  •  fasole uscata alba,
  • o ceapa,
  • 1/2 ardei rosu capia,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 morcov,
  • o felie radacina telina,
  • condiment mix legume,
  • cimbru uscat,
  • ardei iute,
  • frunze de telina,
  • piept de porc cu soric,
  • 1 carnat afumat,
  • bulion.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu piept de porc impletit:

Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in tigaie. Tot acolo prajiti si bucata de carnata despicata in 4 la un capat.

Legumele celalalte se curata si se taie cubulete mici. Se pun pe sita de aburi deasupra vasului in care fierbe fasolea. In fasole adaugati si partile cu os si carne de la pieptul de porc si lasati sa fiarba. Cand e gata fasolea (se zdrobeste usor) se scot acele bucati.

Dupa ce s-au sotat legumele putin se face un sos in craticioara cu putin ulei in care am prajit pieptul de porc si carnatul, se adauga zeama de la fasolea fiarta si bulion de rosii. Sosul obtinut se adauga peste fasolea fiarta si se mai lasa inca putin sa mai scada. Cand s-a ingrosat sosul si s-au patruns aromele se scoate si se serveste rustic in strachina de lut sau farfurie de lemn alaturi de o cana de vin rosu si o farfurie de muraturi asortate, pe marginea farfuriei asezand frumos impletiturile de piept de porc si in mijloc carnatul despicat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu piept de porc impletit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sylvia 1

13.08.2010, 12:13

Excelenta reteta si prezentare ca intotdeauna, de nota meritata nici nu mai vb

epurasha2bb 1

13.08.2010, 15:01

va multumesc

Corinuta 1

14.08.2010, 00:32

super5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei