din ciclul vechi da' bun
Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in tigaie. Tot acolo prajiti si bucata de carnata despicata in 4 la un capat.
Legumele celalalte se curata si se taie cubulete mici. Se pun pe sita de aburi deasupra vasului in care fierbe fasolea. In fasole adaugati si partile cu os si carne de la pieptul de porc si lasati sa fiarba. Cand e gata fasolea (se zdrobeste usor) se scot acele bucati.
Dupa ce s-au sotat legumele putin se face un sos in craticioara cu putin ulei in care am prajit pieptul de porc si carnatul, se adauga zeama de la fasolea fiarta si bulion de rosii. Sosul obtinut se adauga peste fasolea fiarta si se mai lasa inca putin sa mai scada. Cand s-a ingrosat sosul si s-au patruns aromele se scoate si se serveste rustic in strachina de lut sau farfurie de lemn alaturi de o cana de vin rosu si o farfurie de muraturi asortate, pe marginea farfuriei asezand frumos impletiturile de piept de porc si in mijloc carnatul despicat.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro