Fasole facaluita

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 15 Aug 2014 | 5042 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fasolea facaluita ne sunt necesare:

  • 500 g fasole
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • 5 cepe potrivite
  • o capatana de usturoi
  • ulei pentru calit ceapa
  • 200 g suc de rosii/bulion

Pentru salata de ardei copti:

  • 1 kg ardei colorati
  • sare dupa gust
  • ulei de masline
  • otet balsamic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.

Cat timp fierbe fasolea pregatim prajeala si salata de ardei copti:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.

Separat, spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic, atat cat sa ii acopere usor. Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica aromele.

La servire se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta