Placinta cu mere, de post

de robert_badica in Mancaruri de post, 13 Mar 2016 | 4468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g. mere rase, conservate
  • 100 g. zahar
  • un praf de scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, de post:

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intinem prima bucata, cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire, de dimensiunea unei tavii de aragaz. Ungem tava cu putin ulei si apoi faina si asezam prima foaie. Cealalta foaie o vom folosi, dupa ce punem compozitia de mere.


Umplutura: Intr-o cratita, punem merele conservate si zaharul. Le punem pe foc, amestecand din cand in cand, pret de 10 minute. La sfarsit adaugam scortisoara.


Peste prima foaie, punem umplutura calda, apoi intindem si asezam cea de-a doua foaie intepandu-o cu o furculita din loc in loc. Coacem placinta, 35-40 de minute la foc potrivit sau pana cand aluatul se rumeneste putin. Pudram cu zahar si servim! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si mere prospete, doar ca trebuie calite ceva mai mult

2

Se pot adauga si nuci in umplutura

3

Eventual in aluat se poate adauga coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adrian2016 1

13.03.2016, 13:17

bunaaaaaaaaaa

MotanLaOale 1

13.03.2016, 13:29

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume