Placinta cu mere, de post

de robert_badica in Mancaruri de post, 13 Mar 2016 | 3622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 1 pachet praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g. mere rase, conservate
  • 100 g. zahar
  • un praf de scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, de post:

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful de copt si sarea. Punem faina, pana ce se formeaza un aluat tare, care nu e lipicios. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intinem prima bucata, cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire, de dimensiunea unei tavii de aragaz. Ungem tava cu putin ulei si apoi faina si asezam prima foaie. Cealalta foaie o vom folosi, dupa ce punem compozitia de mere.


Umplutura: Intr-o cratita, punem merele conservate si zaharul. Le punem pe foc, amestecand din cand in cand, pret de 10 minute. La sfarsit adaugam scortisoara.


Peste prima foaie, punem umplutura calda, apoi intindem si asezam cea de-a doua foaie intepandu-o cu o furculita din loc in loc. Coacem placinta, 35-40 de minute la foc potrivit sau pana cand aluatul se rumeneste putin. Pudram cu zahar si servim! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si mere prospete, doar ca trebuie calite ceva mai mult

2

Se pot adauga si nuci in umplutura

3

Eventual in aluat se poate adauga coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adrian2016 1

13.03.2016, 13:17

bunaaaaaaaaaa

MotanLaOale 1

13.03.2016, 13:29

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post