Fasole frecata cu costita de vitel

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2015 | 650 vizualizari

 

Ai mei doreau fasole batuta, frecata , facaluita - ma rog fasole lesinata in bataie :d . Eu mi-am pus ochii sa prepar o costita de vitel fraged .Asa ca am imbinat datoria cu placerea . Pentru a da un gust potrivit cu cel al fasolei am pus in tocanita de costita o bucata de carnati afumat . Este greu sa-l gasiti in prezentare . A fost premiul meu . Cine imparte , parte-si face :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe alba
  • 2 tije telina
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 kg costita vitel
  • 300 gr carnat afumat de casa
  • 4 cepe
  • 2 linguri pasta gogosari http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu costita de vitel:

  1. Fasolea spalata  se pune la infoiat in apa rece cateva ore .
  2. Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar .Am deschis capacul respectand regulile .Am scos tijele de ierburi si am mixat fasolea cu blenderul vertical de mana .Daca va pare prea mult lichidul il scurgeti si il adugati treptat .
  3. Cepele se curata si toaca marunt . Se pun la prajit in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se aduca pastele de gogosari , ardei si boiaua rosie . Se amesteca se pune carnea portionata si spalata .Se sareaza  , se pune apa cat sa treaca peste carne .
  4. Carnea se fierbe sub capac la foc potrivit pana cand este fiarta [a durat 40 min ] si lichidul scade formand un sos dulce - picant .
  5. Noi am servit fasolea frecata si costita cu multa ceapa rosie .
 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti timp sa puneti fasolea la infoiat cateva ore ii dati un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Scurgeti apa si continuati prepararea folosind apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu costita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

16.02.2015, 15:39

fasole cu costita , asta da

Rocsi 1

16.02.2015, 21:45

Pfiuuu, ce as manca putina fasolica!

mirela0911 1

17.02.2015, 12:43

Ce buna eeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!