Fasole galbena la borcan

de adinaciosescu in Conserve, 7 Iul 2010 | 13124 vizualizari

 

O reteta de conservat fasolea galbena pentru iarna

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de fasole curatata
  • 1/2 litru de ulei
  • 80-100 grame sare neiodata
  • 3/4 litru de suc de rosii(bulion)
  • frunze de telina si patrunjel cat va place
  • 3/4 plic de conservant dizolvat in putina zeama de fasole
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena la borcan:

Speli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate".


Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o cratita,apoi pui fasolea la calit.Foloseste un ulei de calitate caci altfel risti sa se rancezeasca sau sa miroase "a peste".Eu folosesc "Unisol".


O calesti pret de 1/2 de ora,amestecand din cand in cand.Cand vezi ca incepe sa-si schimbe culoarea,sa devina oarecum sticloasa,,pui apa cat sa o acopere(sa o cuprinda)Poti folosi apa calda,astfel grabesti fierberea si nu risti sa se intareasca fasolea.


La 4 kg de fasole este necesar 2,5-3 litri de apa (depinde de vasul in care o fierbi)


Sarezi dupa gust,cu ATENTIE SARE NEIODATA .


Cand e fiatra de 3/4 ,pui 700-750 ml suc de rosii sau bulion,in functie de cat iti place de acra.


Ii mai dai cateva clocote cat sa dispara spuma de deasupra,dizolvi conservantul in zeama de fasole,adaugi verdeata tocata marunt ...si gata,pui in borcane cu filet.


O pui in pat cald pana se raceste,sau daca vrei sa fii sigura ca nu se strica,sterilizezi borcanele 1/2 ora.


Etichetezi si pui in camara.


Iarna ii faci prajeala,pui adaos de apa si gata fasolea ,ca atunci cand ai cules-o din gradina.



SPOR LA TREABA


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elena1988 1

08.02.2011, 10:25

horia 1

12.07.2011, 01:25

ce bine arata! sunt sigur ca au un gust super.

adinaciosescu 1

04.08.2011, 21:16

Horia...este exact ca cea culeasa proaspat din gradina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!