Sos de legume pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 27 Sep 2014 | 2026 vizualizari

 

Un sos absolut excelent, gustos, se poate servi si pe paine daca va vine sa credeti. Desi am zis ca spun pas anul acesta pastei de gogosari, pentru ca au explodat preturile deodata, totusi am pregatit acest sos de legume pentru ca primisem cateva rosii de tara si erau cam moi. Am combinat eu ceea ce am crezut si asa a iesit aceasta bunatate, care, va da savoare supelor, tocanitelor, sosurilor, fripturilor...si altor preparate la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg rosii de tara
  • 3 kg gogosari si kapia
  • 5 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura si jumatate sare mare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de legume pentru iarna:

Intr-o oala punem niste apa la fiert.

Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam 2 minute la oparit.

Le scoatem cu o paleta, le punem intr-un bol sa se racoreasca, decojim pielita si indepartam cotoarele.

Gogosarii si kapia ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem bucati potrivite.

Curatam ceapa si o taiem in sferturi.


Trecem prin robot mai intai ceapa, apoi rosiile, iar la sfarsit gogosarii si kapia. Daca nu aveti robot le puteti da prin masina de tocat.

Intr-o cratita mai mare punem uleiul la incins, dam drumul cepei si rosiilor.

Le lasam cam 5 minute pe foc, adaugam pasta de gogosasi cu kapia, presaram sarea si putin piper proaspat rasnitat.

Focul la aragaz trebuie sa fie potrivit, amestecam des in sos cu o paleta de lemn si il lasam sa scada binisor. Eu l-am fiert cam o ora si 20 de minute.

La final adaugam foaia de dafin rupta bucatele si amestecam.


Tragem cratita de pe foc, iar in borcane bine spalate si uscate, punem sosul fierbinte.

Invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi asa, apoi le dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

28.09.2014, 11:41

Andrea

Rocsi 1

28.09.2014, 11:41

Anett

Rocsi 1

28.09.2014, 11:41

Multumesc Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)