Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

de Bya Ralu in Porc, 12 Mai 2016 | 1638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan maricel
  • 450 g fasole
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • frunze de ceapa verde
  • 1 lingura faina
  • vegeta/piper/boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor:

Fasolea se pune la fiert in 3 ape.

Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora.

In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute.

Amestecam pune 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si punem ciolanul deasupra.

Acoperim cu capacul de la vasul roman si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora.

Se scoate cu grija din cuptor,scoatem ciolanul, punem rosiile cuburi, mai completam cu zeama de la ciolan daca mai este nevoie, amestecam, punem din nou ciolanul deasupra, acoperim si dam din nou la cuptor pentru inca 1 ora.

Amestecam faina cu zeama de la ciolan, o subtiem si punem deaspura peste fasole, condimentam dupa gust si dam din nou la cuptor fara capac pentru circa 15 minute.

Se serveste cald.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

13.05.2016, 21:46

cu mare drag anca

Bya Ralu 1

13.05.2016, 21:46

marcela

Bya Ralu 1

13.05.2016, 21:46

clau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L