Fasole verde cu usturoi

de Merisor in Salate, 15 Sep 2015 | 3634 vizualizari

 

Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei.
Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi si va fi o combinatie pe cinste. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa galbena
  • 2 capatani usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • sare dupa gust
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar verde
  • apa pentru fiert fasolea(cat sa fie acoperita)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu usturoi:

Punem apa la fiert cu putina sare.


Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va patrunde bine.


Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori.


Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei la incins si calim ceapa in ea, adaugand si foile de dafin, un praf de cimbru si putina sare.


Acoperim tigaia pentru a se inabusi ceapa, eventual picuram si cativa stropi de apa din oala cu fasole.


Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam o lingura de ulei si il frecam ca la mujdei.


Il stingem cu putin otet balsamic si il mai asezonam cu piper si sare dupa gust.


Cand fasolea este fiarta bine, o scurgem de apa si adaugam peste ea ceapa calita, usturoiul si mararul verde tocat marunt.


Servim fasolea calda sau rece, alaturi de friptura.


Pe cat de simplu este de preparat, pe atat de buna este la gustat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

VanessaAli 1

15.09.2015, 21:24

Buna!

Adi 1

15.09.2015, 21:37

Foarte buna!

Andra_Constantinescu 1

18.09.2015, 14:41

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole galbena cu maioneza