Fasole verde à la Jamie Oliver

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Mai 2010 | 9158 vizualizari

 

Va prezint aceasta reteta simpla si usor de realizat, o adaptare dupa reteta prezentata de Jamie in carticelele aparute cu Jurnalul National. Eu le-am primit premiu de la www.bucataras.ro si imi sunt tare dragi.

 

INGREDIENTE

  • Jamie spune ca avem nevoie de :
  • 680 grame de fasole verde pastai taiate cam de 5 cm ( eu am pus dupa ochi ) ,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva linguri de ulei de masline,
  • 1 conserva de 400 grame de rosii decojite,
  • sare
  • piper negru macinat.
  •  Eu am adaugat de la mine doar o lingura din vegeta mea naturala, cateva rondele de morcovi si putin ardei rosu cubulete sa le fur ochii baietilor mei cu preparatul ca sa il manance .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde à la Jamie Oliver:

Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.


separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul


spre final punem si usturoiul taiat fin.


Eu am mai pus morcovul si ardeiul cubulete.


Adaugam fasolea cand este fiarta si asezonam dupa gust cu care si piper.


Este excelenta la gust, se poate servi simpla sau pe post de garnitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde à la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sylvia 1

08.05.2010, 12:33

Rivka e ok, nu trebuie sa te scuzi e normal sa iti spui parerea . Am denumit asa reteta pentru am luat-o din carticica lui si avea diferit fata de fasolica romaneasca ( pe care o ador ) faptul ca e fiarta in abur separat fasolea si sosul de rosii simplu in ulei fara apa deci totusi diferita . Nu ii fac lobby dar mereu mentionez sursa , daca nu vezi vreo sursa de inspiratei inseamna ca e chiar inventia mea . Nu m-am suparat deloc pe tine ca imi esti f draga m-am lungit cu explicatia ca sa ma explic, stii ca imi place si gatesc tot de la fasole frecata la moelleux à al noix de coco si fructe de mare si nu pun denumiri de fitze

madi_marin 1

09.05.2010, 13:41

a la Sylvia, a la Jamie ....ce mai conteaza.....arata excelent.....ca intotdeauna....

gaby_duceag 1

09.05.2010, 13:50

super asta!fasolea verde e printre preferatele mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei de post