Felie de caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 2576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 biscuiti simpli

Budinca de caramel:

  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar + 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa

Sirop:

  • 1 ceasca de cafea indulcita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de caramel:

Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!


Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.


Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.


Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.


Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.


Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.


Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.


Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.


Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.


Portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Dea!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Liliana!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara