Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 2952 vizualizari

 

Cornulete aromate si foarte moi

 

INGREDIENTE

  • 50 gr. migdale macinate
  • 50 gr. alune macinate
  • 280 gr. faina
  • 70 gr. zahar praf
  • un praf sare
  • 200 gr. unt
  • doua galbenusuri ou
  • Pentru pudrat : 5 pliculete zahar vanilat si o jumatate canita zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece pentru doua ore.


Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care


am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu


hartie de copt cu distanta suficienta intre ele , ptr. ca vor creste si le coacem aprox. 10min


sau mai mult (cu grija sa nu se arda) . Le lasam un pic la racit , dupa care le rostogolim


incet in zaharul praf amestecat cu cel vanilat. Sunt atat de bune ( din aceste cornulete


pregatesc intotdeauna mai multe portii ).



Va doresc : Pofta buna !



 

TIPS-URI

1

In loc de migdale sau alune putem folosi nuci macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

alilianaa 1

18.12.2012, 08:56

Pot sa vin sa gust?

ANNA_46 1

18.12.2012, 10:08

Multumesc frumos Danakarin

ANNA_46 1

18.12.2012, 10:13

Aliliana te astept cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inteligenta"