Felii cu crema de castane

de deliciousflavours in Prajituri, 17 Ian 2012 | 3060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi  
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt/margarina
  • 2 oua
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura cacao
  •  600 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema  
  • 600 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr unt/margarina
  • 150 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente pentru glazura  
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu crema de castane:

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 4 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.


Punem 400 ml lapte la fiert, iar in restul de 200 ml lapte dizolvam budincile cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budincile si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.


Impartim crema in 3 parti si umplem foile. Deasupra vom pune glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionela2682 1

21.01.2012, 18:04

ce perfecta!!!

anomisana 1

22.01.2012, 12:32

Interesantă crema, la favo cu ea. În privinţa foilor te rog să-mi spui dimensiunea tăvii.

deliciousflavours 1

25.01.2012, 08:10

Draga anomisana, scz ca-ti rasp cu intarziere...
Tava este de 27/39
Te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250