Batoane cu frisca si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 8295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 albusuri
  • 100 g faina
  • 100 g unt/margarina
  • 100 g zahar
  • +100 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt/margarina
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu frisca si ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat zaharul!

Untul/margarina se topeste partial si se adauga la albusuri;se omogenizeaza.Se incorporeaza si faina.
Pe hartia de copt se pune cate o lingura din compozitie si se intinde cate un dreptunghi de marimi potrivite.Se coc aprox 7 min,pana se rumenesc pe margini.Se dezlipeste cu ajutorul unui cutit,se ruleaza(cat sete cald) si se prinde cu o scobitoare.Se procedeaza la fel cu toate.

Frisca se bate spuma tare si se pune intr-un sprit.Se umple fiecare rulou.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu untul/margarina si laptele si se topeste la bain-marie.Fiecare rulou(doar caetele) se trece prin ciocolata si se lasa pe un gratar la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Pasiune pentru bucatarie 1

10.01.2011, 16:18

intr-adevar sunt foarte bune si de mare efect,puteti sa le umpleti cu orice si sa le ornati cum vreti,ne-au placut si nu dureaza mai mult de 30 min

ionix 1

10.01.2011, 16:41

vreau şi-mi plaaaaaaaaaac

Adinacarla 1

05.02.2011, 01:46

o idee super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca