Batoane cu frisca si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 3596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 albusuri
  • 100 g faina
  • 100 g unt/margarina
  • 100 g zahar
  • +100 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt/margarina
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu frisca si ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat zaharul!

Untul/margarina se topeste partial si se adauga la albusuri;se omogenizeaza.Se incorporeaza si faina.
Pe hartia de copt se pune cate o lingura din compozitie si se intinde cate un dreptunghi de marimi potrivite.Se coc aprox 7 min,pana se rumenesc pe margini.Se dezlipeste cu ajutorul unui cutit,se ruleaza(cat sete cald) si se prinde cu o scobitoare.Se procedeaza la fel cu toate.

Frisca se bate spuma tare si se pune intr-un sprit.Se umple fiecare rulou.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu untul/margarina si laptele si se topeste la bain-marie.Fiecare rulou(doar caetele) se trece prin ciocolata si se lasa pe un gratar la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Pasiune pentru bucatarie 1

10.01.2011, 16:18

intr-adevar sunt foarte bune si de mare efect,puteti sa le umpleti cu orice si sa le ornati cum vreti,ne-au placut si nu dureaza mai mult de 30 min

ionix 1

10.01.2011, 16:41

vreau şi-mi plaaaaaaaaaac

Adinacarla 1

05.02.2011, 01:46

o idee super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!