Felii de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Dec 2015 | 2124 vizualizari

 

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr. ciocolata ( 60 % cacao)
  • 250 gr unt ( 82% grasime)
  • 50 gr. unt de cacao
  • 125 gr zahar brun
  • 75 gr. amidon de porumb
  • 75 gr. lapte praf( eu am pus Nido)
  • 5 oua
  • vanilie
  • un praf de sare

Glazura:

  • 125 gr. ciocolata neagra ( 70% cacao)
  • 100 gr. unt
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de ciocolata:

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza.


Ouale cu praful de sare, vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul.


Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza si la sfarsit compozitia de ciocolata si unt.


Se unge o forma de chec cu unt si se pune aluatul.


Se coace prajitura 45 de minute la 180 de grade.


Intre timp preparam glazura, amestecand intr-un vas pe foc ingredientele, incepem cu untul, adaugam in el ciocolata si vanilia, amestecam bine si racim putin inainte sa o turnam peste prajitura in forma.


Dupa ce am pus glazura lasam la racit 25 de minute minim si rasturnam cu grija prajitura, eu am pus o folie deasupra cand am intors-o in aer si un tocator de sticla.


Aranjam putin glazura ( se va imprastia usor) cu o spatula si presaram fulgii de ciocolata.


Racim prajitura si o taiem felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.


Sa o mancati cu pofta!


Este o prajitura delicioasa, umeda, densa, plina ochi de ciocolata!

 

TIPS-URI

1

Daca alegeti o altfel de ciocolata si nu amaruie, reduceti cantitatea de zahar.

2

Daca nu puneti fulgi de ciocolata si o vreti mai dulce, mai puteti adauga 25 gr. de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Corinuta 1

12.12.2015, 17:37

Asa cum zice Iri! )Nici io nu stiu ce caut p-aici, ma duc, ca salivez din greu

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:09

Garantat Rux

RuxyRux 1

30.12.2015, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate