Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

de Satisfyyourcravings in Retete Delikat, 14 Iul 2018 | 2613 vizualizari

 

Pui fraged, aromat, delicios si crocant cu rosii suculente si cartofi apetisanti, toate asezonate cu noile condimente si amestecuri de mirodenii de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, fara potentiatori de aroma sau conservati. 
Pentru acest preparat am folosit amestecul de condimente pentru chiftele pentru aromele sale care imi amintesc de Maroc, chilli pentru a trezi papilele gustative si condimentele pentru gratar pentru textura lor unica si gustul afumat. 
Gatind carnea in vasul pentru tajine am obtinut un pui crocant, dar fraged, iar cartofii s-au fiert molcom in sucurile proprii ale puiului si rosiilor. 
Preparatul poate fi servit ca atare sau intr-o lipie cu crema de branza Feta si chilli, salata proaspata si castraveti racoritori pentru a balansa aromele. Combinatiile sunt nelimitate. De exemplu, turtele pufoase se pot unge cu crema de branza si inmuia in sosul delicios din tajine sau rosiile coapte se pot zdrobi si amesteca cu branza Feta, obtinuand astfel o garnitura perfecta pentru pui. 
O masa imbelsugata care sigur va fi pe placul tuturor. 
Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 pui sau 6-8 bucati de pui
  • 1/2 pachet Delikat- condimente pentru gratar
  • 1/2 pachet Delikat- condimente pentru chiftele
  • pudra de chilli dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • 2 catei mari de usturoi
  • 50 ml bere IPA sau blonda
  • 50 ml vin alb sec
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita paprika afumata
  • patrunjel proaspat
  • Pentru legume:
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 250 grame cartofi mici
  • 500 grame rosii cherry
  • 1 lingura Delikat condimente pentru gratar
  • Pentru lipii:
  • 6 lipii mari (pentru durum) sau tortillas din faina de grau
  • frunze de salata
  • 2 rosii coapte
  • 1 castravete
  • masline negre si verzi
  • ardei iuti verzi
  • 1 ceapa rosie
  • Pentru crema picanta de branza Feta:
  • 75 grame branza Feta
  • chilli dupa gust
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri smantana lichida
  • Pentru servit:
  • paine pufoasa/ turte
  • branza Feta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta):

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. 

Se unge puiul cu marinada si se lasa 4 ore la marinat sau peste noapte. 

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mici daca este nevoie.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se adauga cartofii in vasul de tajine sau o oala cu fund dublu si capac, impreuna cu rosiile, putin ulei de masline si condimentele pentru gratar. Se amesteca usor. Se imping legumele spre marginea vasului, iar in centru se aseaza puiul. 

Se acopera vasul cu capac si se transfera in cuptor unde va ramane pentru 1.5 ore/ 2 ore in functie de vasul folosit si marimea puiului. Daca sunt folosite bucati de pui, acestea se vor gati mai repede decat un pui intreg. 

Intre timp, se adauga in vasul unui blender branza Feta, pudra de chilli, paprika, uleiul si smantana. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. 

Se taie rosiile, castravetele si ardeii in felii, iar salata se desface in bucati. 

Se incalzesc lipiile si turtele si se toaca patrunjelul. 

Se presara patrunjelul peste pui si se serveste cu toate garniturile in vasul in care a fost gatit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor