Ficat de curcan cu mamaliguta

de cristeena20 in Ficat, 27 Aug 2012 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de pui (o caserola)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (poate fi jumate rosu si jumate verde)
  • 2 rosii medii
  • sos de rosii cu ceapa;
  • pasta de paprica
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper, chimen macinat sau rozmarin uscat
  • praf de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu mamaliguta:

Portionam ficatul de curcan  si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte)

- intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de masline. Adaugam apoi fasiile de ardei gras si dupa ce s-au calit putin adaugam ficatul. Se calesc toate 3 minute , apoi adaugam rosiile taiate cubulete , pasta de tomate si de paprica , si condimenta, cu sare, piper, praf de usturoi, praf de chimen sau putem inlocui cu rozmarin uscat.

- adaugam un pahar de vin alb si putina apa. ÇLasam sa fiarba acoperit cca 20 min  si gustam de sare, piper. Facultativ se poate folosi chilli (eu mereu folosesc piri-piri facut in casa din gindung-otrava dar ff bun:))))

. Se serveste cu o mamaliguta mai moale alaturi de un vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

jolygina 1

27.08.2012, 19:33

ce bine arata

Laly 1

28.08.2012, 10:23

Daca este si mamaliguta vin la masa

Cris2711 1

18.09.2012, 11:52

ce reteta buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ficat