Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De la o vreme, ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.
Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult