Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

de katty in Ficat, 13 Dec 2016 | 1272 vizualizari

 

De la o vreme, ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de curcan
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:

Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

marcela1979 1

14.12.2016, 09:40

dantes 1

14.12.2016, 14:11

Bun!

miki_a 1

17.12.2016, 15:42

Il pun pe lista! Imi place ce ai combinat si ce a rezultat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu ficatei