Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata

de katty in Ficat, 13 Dec 2016 | 433 vizualizari

 

De la o vreme, ne place tot mai mult ficatul, in special cel de curcan. Astazi l-am combinat cu piure de conopida si ceapa caramelizata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de curcan
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata:

Curatam bine ficateii de pielite, ii spalam si ii scurgem bine. Spalam conopida, o taiem buchetele pe care le punem la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Le fierbem aproximativ 15 minute, pana s-au inmuiat bine. Pentru piure, scurgem apa, adaugam smantana, piper negru macinat si mixam pana se transforma intr-o pasta fina. Incingem 1 lingura ulei intr-o tigaie si punem ficateii. Ii intoarcem pe ambele parti si ii presaram cu sare si piper, cu putin timp inainte de a fi gata. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Incingem uleiul ramas (2-3 linguri) intr-o tigaie si adaugam ceapa. Amestecam usor sa se inmoaie uniform. Dupa ce ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam sarea si zaharul. Amestecam usor, pana ceapa incepe sa capete o culoare bruna, cand adaugam otetul. Amestecam usor si dam jos. Servim ficateii cu piure de conopida si ceapa caeramelizata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu piure de conopida si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

marcela1979 1

14.12.2016, 09:40

dantes 1

14.12.2016, 14:11

Bun!

miki_a 1

17.12.2016, 15:42

Il pun pe lista! Imi place ce ai combinat si ce a rezultat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
ficatei de pui cu ceapa